Cím: 1111 Budapest, Stoczek u. 2.
 St. épület, 1. emelet 110

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Telefon: (36-1) 463-1013

mechatronika

kozut

vasut

legi

Kompetenciák
 

vasut

Ipari munkák

oktatas

>
Oktatás

vasut

Kutatás

Elektrotechnika - elektronika aláírás kialakítás

Elektrotechnika - elektronika II. aláírásának megszerzése és vizsga jegyének kialakítása

 

A félév során "virtuális" félévközi jegyet képzünk. A virtuális félévközi jegy kettő, egyenként max. 22 pontos részből és egy, 0 vagy negatív értéket tartalmazó részből áll össze:

a) A zárthelyi dolgozat pontszáma (elégtelen eredmény esetén a javító zárthelyi pontszáma) --- max. 22 pont,
b) A laborgyakorlatokon szerzett pontszám --- max. 22 pont (2016-17 tanév tavaszi félévében: laborZH pontszáma - elégtelen esetén a javító laborZH pontszáma);
c) A házi feladatra adott pontszám --- 0 vagy negatív érték;

A félévközi jegy számítása: félévi összpontszám: a+b+c, (min 0, max. 44), értékelése:


elégtelen: ha valamelyik követelmény nem teljesül (ZH vagy pótlása sikertelen VAGY HF nincs elfogadva VAGY labor nincs elfogadva)

elégséges: ha az összes követelmény teljesítésre kerül, de az összpontszám 27 alatti
közepes: ha az összes követelmény teljesítésre kerül, és az összpontszám nagyobb, vagy egyenlő mint 27 és kisebb, mint 33
: ha az összes követelmény teljesítésre kerül, és az összpontszám nagyobb, vagy egyenlő, mint 33 és kisebb, mint 39
jeles: ha az összes követelmény teljesítésre kerül, és az összpontszám nagyobb, vagy egyenlő, mint 39

 

A virtuális félévközi jegy (és ezen keresztül az aláírás) megszerzésének feltétele:

  • a zárthelyi dolgozat eredményes teljesítése (a pontszám a zh-n legalább 11 pont; illetve az elméleti kérdésekből megszerzett pontszáma eléri vagy meghaladja az elméleti kérdésekből megszerezhető maximális pontszám felét; a zh pótolható).
  • a félév összes labormérésének és laborkövetelményeinek teljesítése együttesen legalább 11 pontos eredménnyel (2016-17 tanév tavaszi félévében: laborZH teljesítése legalább 11 ponttal);
  • az összes jegyzőkönyv eredményes leadása (2016-17 tanév tavaszi félévében ezt is kiváltja a laborZH teljesítése legalább 11 ponttal);
  • a házi feladat eredményes beadása.

 

 

A TVSZ előírásai alapján lehetséges az eredménytelen zárthelyi dolgozat(ok) pótlása (pótZH és pót laborZH).

 

A ZH legalább elégséges eredménye esetén az eredmény a PótZH-n javítható. Hasonló módon javítható a laborZH eredménye is.

 

Amennyiben a zárthelyi elégtelen, és a zárthelyi pótlása is sikertelen, a pótlási időszakban lehetőséget biztosítunk egy (a teljes félév anyagát tartalmazó, max. 22 pontos) további pótlásra. Ha ennek eredménye legalább 11 pont, akkor a fenti számításban az (a) értéke a pótláson szerzett pontszámra módosul.

Amennyiben a laborzárthelyi elégtelen, és a laborzárthelyi pótlása is sikertelen, a pótlási időszakban lehetőséget biztosítunk egy további pótlásra. Ha ennek eredménye legalább 11 pont, akkor a fenti számításban a (b) értéke a pótláson szerzett pontszámra módosul.

 

A beadott házi feladat pontszámának kialakítása: a házi feladat pontszáma 0 pontból indul. A beadott házi feladatokat a gyakorlatvezetők elfogadják, vagy nem megfelelő eredmény esetén visszaadják javításra. A kiinduló 0 pontból az első visszaadás esetén 1...3 pont kerül levonásra a hiba mértékétől függően. Újabb, másodszori, vagy többszöri visszaadásnál a hiba mértékétől függően minden visszaadás esetén további 1...3 pont a levonás. A házi feladatnak az eredményes félévhez elfogadott státusszal kell rendelkeznie.

 

Amennyiben az aláírás megszerzésének feltételei teljesülnek, a megállapított "virtuális" jegy a vizsgán a végleges vizsgajegybe 1/3 arányban beszámít.

 

Korábbi teljesítmények elismerése

Amennyiben nem sikerül aláírást szerezni, a tárgy (első) újra felvételénél a teljesített

laborgyakorlat (összes labor teljesítve, jegyzőkönyvek eredményesen leadva - vagy laborZH teljesítve) és

házifeladat (beadva, elfogadva)

a hallgató kérésére, a tanszéki nyilvántartások alapján elismerésre kerül. (Ez a lehetőség a tárgy újrafelvételénél a "labor felmentett" kurzusra történő jelentkezéssel vehető igénybe.)

(A házi feladat ebben a félévben a laborgyakorlat része, ezért a laborteljesítést és a HF teljesítést csak és kizárólag együtt fogadjuk el.)

A laboreredmény korábbi félévekből való elismerése esetén az aktuális félév eredményének számítási módja:

félévi pontszám: a, (min 0, max. 22), értékelése, mint a ZH eredmény értékelése.

 

 

A korábbi félévben aláírást szerzett kollégák vizsgajegye csak a vizsgán mutatott teljesítmény alapján kerül megállapításra, a korábbi félévközi virtuális gyak.jegyet nem vesszük figyelembe.

 

 

Budapest, 2017. január 31.


Dr. Szabó Géza
tantárgyfelelős